BADASS CERAMICS

Gritty Sharing Plate

Fat Gritty Blackish Badass

Vackert handgjort stengods som ger en gedigen och genuin känsla i både färg & form. Detta bruksporslin tål micro, diskmaskin och ugn. Vi har fler modeller och färger i vår fysiska butik i Umeå.

Välj storlek   |   Storleksguide

 

1700 kr

Beskrivning

Vikt & Mått:
Storlek: 33 cm i diameter, 2,5 cm hög
Vikt: 1700g

Alla våra keramiska produkter är gjorda av stengods, en mycket hård och hållbar lera, helt säker för diskmaskin, ugn och mikro. De är också säkra att äta på och reagerar inte på mat med hög syrahalt, som citronsaft, vinäger eller vin (om du råkar spilla det, gud förbjude). Tänk på att handgjorda tallrikar och skålar i stengods är något tyngre än säg maskintillverkat porslin och att de riktigt, riktigt matta glasyrerna kan, om du har känsliga öron, vara lite repiga mot silvret. Men om du frågar oss, det är charmen!

Du kan hoppa över den här delen om du vill, den är lite lång och detaljerad... Varje keramisk tallrik, kopp och skål går igenom samma tillverkningsprocess, som tar allt från 12-20 dagar, främst beroende på torktid. Du börjar med att bearbeta leran, knåda den för hand eller, när du vill återvinna lerrester och misslyckanden vid keramikhjulet, genom en mopskvarn - en riktigt konstig maskin. Varje lerklump vägs sedan på en våg innan den antingen vrids på keramikhjulet, rullas ihop och läggs i en form eller rullas ihop till en form. Det här är metoderna som används i vår studio. Delarna torkar sedan i ungefär ett dygn innan de putsas av i bottnen, sätts på kopphandtag, fotringar vänds etc. Därefter måste de torka i minst en vecka. I det här skedet kallas de för grönsaker. Därefter blir de bisquebrända i ugnen till ca 980 grader Celsius/ Celsius. Sedan kommer ett dopp i glashinken. Efter glasering glasyrbränns bitarna till ca 1250 grader. Bara de två eldningarna tar ca 4-5 dagar i ugnen. En viss andel av de keramiska varorna klarar sig inte och måste antingen slängas ut eller säljas som sekunder.


Storleksguide

Klicka här för att öppna storleksguide

 

Artikelnummer: | ID: 4069 | EAN:

Tvättråd/Klädvård

Tvättråd
Många leverantörer skyddar sig mot reklamationer genom att skriva ut kemtvätt som standard och visst är det så att somliga plagg kräver kemtvätt men långtifrån alla. Vad kan man tvätta själv i tvättmaskin trots att det står kemtvätt?  Läs mer om Tvättråd här >

Klädvård
Att vårda sina kläder är viktigt för att de ska hålla sig snygga, inte gå sönder eller tappa färg. Det finns många gamla husmorsknep som ger dina plagg ett längre liv och är lika högaktuella idag i vår medvetna samtid med ”Slow fashion”. Läs mer om Klädvård här >


Klarna logo

Säker betalning

Kortbetalning - VISA/Mastercard. Klarna Konto. Direktbetalning via bank.

Snabb leverans

Säker leverans via DHL samt PostNord. Till utlämningställe eller direkt hem till dig.